Lidköpings Stadsmusikkår - en pigg 60 åring

image

Musikkåren startades 1957 av musik- direktören C-G Ellström. Syftet var då, liksom idag, att genomföra konsert- verksamhet samt marschuppträdanden.

Idag består Lidköpings Stadsmusikkår av ett 30-tal musiker i alla åldrar. Musikkåren har sin självklara plats vid Lidköpings firande av valborgsmässoaftonen och nationaldagen. Vi deltar i första maj-tåget och leder paraden i samband med studentexamen. De senaste åren har kåren också varit en återkommande punkt på programmet vid invigningen av Läcköutställningen.

Kåren ger dessutom vår- och höstkonserter i egen regi samt arrangerar den populära musik- tillställningen Blåsmusikens dag som äger rum i slutet av maj vartannat år.Drillflickorna - en visuell dimension till musiken

image

Musikkårens drillsektion kom till 1988 på initiativ av Karin Magnusson. Idag har kåren ca 25 drillflickor i blandade åldrar. De är uppdelade i tre grupper: nybörjare, fortsättning och avancerad.

Drillflickorna medverkar både vid konserter och under marschframträdanden men har också en egen verksamhet på sidan av kåren. Arbetet leds av Elinor Ludvigsson.

Drillflickorna har under åren haft utbyten med andra drillgrupper, till exempel från musikskolorna i Lidköping och Mariestad.